Χρήσιμες Συμβουλές

Τι είναι τα ακάρεα;

Είναι αόρατοι μικροοργανισμοί, ζουν μέσα στα στρώματα, στα χαλιά, στις μοκέτες, στα σαλόνια κλπ. Τρέφονται με τα απονεκρωμένα κύτταρα του ανθρώπου και θέλουν θερμό και υγρό περιβάλλον για να αναπτυχθούν. Οι εκκρίσεις της βλαβερής πρωτεΐνης που βρίσκεται στα περιττώματά τους, μαζί με τα αποσυνθεμένα μέρη τους, είναι το βασικό αίτιο αλλεργίας στην οικιακή σκόνη που όταν εισπνέονται προκαλούν αλλεργική ρινίτιδα, βρογχικό άσθμα κλπ. Για την αντιμετώπιση τους, χρειάζεται να γίνεται πολύ καλός καθαρισμός σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Η σωστή και εντατική περιποίηση των  χαλιών διατηρεί αναλλοίωτη τη φινέτσα και λεπτότητα τους στο πέρασμα του χρόνου.

Ιδιαίτερα τα χειροποίητα χαλιά είναι αυτά που χρειάζονται συχνή φροντίδα και μεράκι. Διαλέξτε λοιπόν μια μέρα με ηλιοφάνεια για τον καθαρισμό των χαλιών σας και αφού εξοπλιστείτε με τα απαραίτητα υλικά, ξεκινήστε.

Ο πιο συνήθης τρόπος καθαρισμού χαλιών

είναι η χρήση άσπρου ξιδιού. Κάνει πιο ζωντανά τα χρώματα και επιπλέον έχει απολυμαντική δράση. Παράλληλα όμως το βαθύ καθάρισμα που πρέπει να γίνετε συνιστάται κάθε 2 χρόνια περίπου, αφήστε στα χεριά των ειδικών καθαριστών της επιχείρησης μας που εκτός από το πλύσιμο και τη συντήρηση, παρέχουν υπηρεσίες και στην επιδιόρθωση των χαλιών σας.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

  • Μάλλινα χαλιά :καθαρίστε το με την ηλεκτρική σκούπα (μέγιστη ισχύ 600 Watt) με κατεύθυνση πάντα προς την πλευρά του πέλους.
  • Μεταξωτά χαλιά :Μη χρησιμοποιείτε ποτέ ηλεκτρική σκούπα . Είναι αρκετά να τα βουρτσίσετε απαλά προς τη φορά του πέλους χρησιμοποιώντας μια βούρτσα 9Ποτέ συρμάτινη).
  • Σύμμικτα (μαλλί-μετάξι): Καθαρίζονται όπως τα μάλλινα χαλιά.
  • Χαλιά τοίχου :Βουρτσίστε απαλά μόνο 2 φορές το μήνα

ΕΝΑ ΑΠΑΛΟ ΤΗΝΑΓΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΧΑΛΙΟΥ ΣΑΣ.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΧΑΛΙΩΝ

  • Τυλίξτε το χαλί προς τη φορά του πέλους
  • Τοποθετήστε το χαλί μέσα σε ένα σάκο από λινό ή βαμβάκι
  • Είναι απαραίτητο να βάλετε μέσα στο σάκο καμφορά ή ναφθαλίνη, τυλιγμένη καλά σε ένα κομμάτι πανί
  • Μην αποθηκεύεται το χαλί σε πλαστικούς σάκους γιατί το χαλί δεν μπορεί  να ‘’αναπνέει’’.

ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΛΕΚΕΔΕΣ

  • ΜΑΛΛΙΝΑ ΧΑΛΙΑ: Αφαιρέστε τους λεκέδες με                                                                    απορροφητικά χαρτομάντιλα και χρησιμοποιήστε στη συνέχεια τα υλικά που αναγράφονται στην κατάσταση με ένα καθαρό ύφασμα, αρχίζοντας πάντα από την άκρη του λεκέ και προς τη φορά του πέλους .ΠΡΩΤΑ όμως ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΣΤ ΜΕ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΠΑΝΙ. Μην μουσκεύετε το χαλί περισσότερο από το κανονικό. Μετά τον καθαρισμό στεγνώστε το χαλί με ένα πιστολάκι μαλλιών.
  • ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΧΑΛΙΑ: Με ένα απορροφητικό πανί σκουπίστε καλά το λεκέ από το χαλί. Τρίψτε το λεκιασμένο σημείο προς την κατεύθυνση του πέλους με ένα μαλακό και καθαρό φυσικό δέρμα, βουτηγμένο σε διάλυμα άσπρου ξιδιού και στυμμένο πολύ καλά (1 μέρος ξίδι, 3 μέρη κρύο νερό). Στεγνώστε το σημείο που καθαρίσατε με ένα πιστολάκι μαλλιών και τελειώστε γυαλίζοντας το με ένα καθαρό δέρμα, τελείως στεγνό και πάντα προς τη φόρα του πέλους. Πριν επιχειρήσετε να αφαιρέσετε το λεκέ  ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΣΤ ΜΕ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΠΑΝΙ.

ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΜΑΛΛΙΝΩΝ ΧΑΛΙΩΝ

ΛΕΚΕΔΕΣ ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΜΑΛΛΙΝΩΝ ΧΑΛΙΩΝ
ΜΠΥΡΑ ΑΠΟΡΥΠΑΝΤΙΚΟ/ΑΣΠΡΟ ΞΥΔΙ
ΑΙΜΑ ΑΠΟΡΥΠΑΝΤΙΚΟ/ΑΣΠΡΟ ΞΥΔΙ
ΒΟΥΤΥΡΟ ΒΕΝΖΙΝΗ
ΤΣΙΧΛΑ ΑΠΟΡΥΠΑΝΤΙΚΟ/ΑΣΠΡΟ ΞΥΔΙ Ή ΒΕΝΖΙΝΗ
ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΑΠΟΡΥΠΑΝΤΙΚΟ/ΑΣΠΡΟ ΞΥΔΙ Ή ΒΕΝΖΙΝΗ
ΚΑΦΕΣ ΓΛΥΚΕΡΙΝΗ
ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΑΠΟΡΥΠΑΝΤΙΚΟ/ΑΣΠΡΟ ΞΥΔΙ Ή ΒΕΝΖΙΝΗ
ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΧΥΜΟΙ ΑΠΟΡΥΠΑΝΤΙΚΟ/ΑΣΠΡΟ ΞΥΔΙ
ΠΑΓΩΤΟ ΑΠΟΡΥΠΑΝΤΙΚΟ/ΑΣΠΡΟ ΞΥΔΙ Ή ΒΕΝΖΙΝΗ
ΓΑΛΑ ΑΠΟΡΥΠΑΝΤΙΚΟ/ΑΣΠΡΟ ΞΥΔΙ Ή ΒΕΝΖΙΝΗ
ΛΑΣΠΗ ΑΠΟΡΥΠΑΝΤΙΚΟ/ΑΣΠΡΟ ΞΥΔΙ
ΛΑΔΙΑ ΒΕΝΖΙΝΗ
ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΑΠΟΡΥΠΑΝΤΙΚΟ/ΑΣΠΡΟ ΞΥΔΙ
ΠΙΣΣΑ ΑΠΟΡΥΠΑΝΤΙΚΟ/ΑΣΠΡΟ ΞΥΔΙ Ή ΒΕΝΖΙΝΗ

ΕΑΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗ ΧΑΛΙΩΝ.

ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ-ΕΠΙΣΚΕΥΗ

Αν το χαλί σας χρειάζεται επιδιόρθωση σε κάποιο σημείο του ή κάποια πιθανή αντικατάσταση τότε η επιχείρηση μας σε συνεργασία με το ειδικό εργοστάσιο επιδιόρθωσης χαλιών μπορεί να πετύχει μαζί με το πλύσιμο φυσικά την ολική επαναφορά του χαλιού σας στην αρχική του κατάσταση.

Για παράδειγμα, αν το χαλί σας έχει «μαλακώσει» από τις πλύσεις μπορούμε να περάσουμε μία νέου τύπου κόλλα η οποία επαναφέρει πλήρως τη σκληρότητα του πέλματος του χαλιού σας.

Επίσης δίνετε η δυνατότητα στον πελάτη εφόσον και αν θέλει  είτε να αφαιρέσει τα κρόσσια του τάπητά του είτε να διαλέξει μέσα από μια μεγάλη γκάμα δειγμάτων κάποιο κρόσσι στο χρώμα αλλά και στην εμφάνιση που επιθυμεί ώστε να αντικαταστήσει με το «εργοστασιακό» κρόσσι του.

3ο χιλ.ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΦΛΩΡΙNAΣ | TK 50200 ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ | Τηλ: 24630 26444 | e-mail: info@cleanest.gr